Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

'Rust in mijn hoofd door living statues'

 • Axel en living statues
 • Axel, leerling van Mariëndael Arnhem en zijn zus Raquel behaalden op 7 augustus 2016 een tweede prijs bij de Open Kampioenschappen in Oostende (België) en zondag 28 augustus jl. werden ze in Oss eerste in de groep amateurs.
Hun debuut hadden ze tijdens het World Living  Statues Festival 2014 in Arnhem.
Het begon allemaal toen Axel op onze  school, Mariëndael in Arnhem, eind schooljaar 2014 deelnam aan een workshop living statues. "Ik zat in een groepje waarin iedereen een verschillende taak had. Mijn taak was het staan als living statue in het pak dat gemaakt werd. Dat staan vond ik zo leuk dat ik eigenlijk wel mee wilde doen op het festival in Arnhem.
Axel: "Ik heb mijn hele leven al moeite met contact maken en ben daarnaast ook heel druk. Maar toen ik daar stond kreeg ik rust in mijn hoofd. Met het pak aan was ik anoniem en terwijl ik de controle hield kon ik opeens en veel gemakkelijker dan anders een beetje spelen met onbekenden. Dat was voor mij een openbaring."

Nieuws

:

Help (nieuw venster)