Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

2de talent 2 daagse

 • Woensdag 15 en donderdag 16 februari staat alweer de 2de Talent 2 daagse, van in totaal vier, op het programma voor alle leerlingen.
​Leerlingen hebben een keuze gemaakt voor een talentlijn (science, voeding, sport, business en cultuur) en gedurende het hele schooljaar werken ze aan verschillende vaardigheden en competenties binnen dezelfde talentlijn. Tijdens deze dagen wordt er klas-doorbrekend en niveau-overstijgend gewerkt.

 
Ook deze 2 dagen is er weer een gevarieerd programma.
 

​Science

​Bij de Talentlijn science is er een splitsing gemaakt tussen bovenbouw en onderbouw.

Thema bij de bovenbouw is: medicijnen. Er komt een apotheker iets vertellen daarover. Er wordt ook gekeken naar alternatieve geneeswijzen. Ook worden er proefjes gedaan.

Bij de onderbouw gaan ze aan de gaan met voertuigen maken. Onder andere een raket maken met een petfles en een fietspomp. En een auto maken die energie krijgt van een ballon.

 

Voeding​​

​Op woensdag gaat een gedeelte van de groep op excursie naar een bakkerij. De anderen gaan aan de gaan met smaaktesten. Vers vs kant-en-klaar. Ze maken zelf gerechten klaar van de versproducten en dit vergelijken ze met de kant-en-klare producten.

Op donderdag gaan een aantal leerlingen op excursie naar Heinz. En een aantal hebben een workshop bonbons maken.

 

​Business

​De leerlingen van de talentlijn business gaan aan de gang met producten inkopen, verkopen. Visitekaartjes, flyers en posters maken. Huisstijl en logo ontwerpen. De gastlessen worden verzorgd door 2 ondernemers.

 

​Cultuur

Woensdag gaan de leerlingen op excursie. Zij konden kiezen uit:

 • Rijn IJssel (op welke manier worden creatieve vakken aangeboden in het MBO)
 • Museum voor Moderne Kunst Arnhem (hoe komt een tentoonstelling tot stand, welke kunst heeft jouw interesse)
 • Kunstenaar atelierbezoek (hoe ziet het leven van een professionele kunstenaar eruit, waar haalt een kunstenaar zijn inspiratie vandaan)
 • Kröller Müller museum (wat doen een beveiliger en een tuinman in het museum, hoe kun je filosoferen over kunst)
 • ArtEZ muziek (hoe ziet een conservatorium eruit, hoe wordt een klein concert gegeven)
 • Willemeen + Stadsmuziektour: Waaghals en Piët gitaren (wat is er te doen bij Willemeen, welke muziek vind je bij de Waaghals, welke verschillende gitaren zijn er)
​Donderdag staat in het teken van verwerking. De leerlingen kunnen kiezen uit Muziek, theater en beeldend/fotografie.

 

Sport

Woensdag wordt de talentlijn sport geopend door Moniek Klijnsman (oud-topschaatster). Daarna gaan de leerlingen trainingschema's maken n.a.v de Eurofittest. 's Middags gaan ze naar SHK sport/fitnesscentrum waar er een keuze programma is. Fitness, spinnen of pilates.

Donderdag gaan de leerlingen extern. Een gedeelte van de groep gaat skiën in Bottrop en de anderen gaan schaatsen in Triavium, Nijmegen.

 

​​​

Nieuws

:

Help (nieuw venster)