Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Bedrijfsbezoeken leerjaar 3

 • Tijdens de school periode bereiden we leerlingen zo goed mogelijk voor op het vervolgonderwijs.
Het is belangrijk dat de leerling kiest voor een MBO-, HBO opleiding of werkplek die bij hem/haar past; interesses, mogelijkheden en kwaliteiten. Deze zoektocht naar een passende vervolgopleiding heet LOB. De letters LOB staan voor Loopbaan Oriëntatie en (loopbaan)Begeleiding.  Dit betekent in de praktijk dat de leerling allerlei activiteiten gaat ondernemen die informatie geven over opleidingen, beroepen en over de jongere zelf. Voorbeelden hiervan zijn bedrijfsbezoeken, meeloopdagen bij het MBO/HBO en stages. Mariëndael vindt het belangrijk om leerlingen een concreet beeld van deze LOB activiteiten te geven en hen daarvoor te motiveren en te stimuleren. De eerste film is klaar! Er is veel werk verzet in samenwerking met studenten van het ROC Rijn IJssel (AV- specialist). 
Volgend schooljaar gaan we hiermee verder. Met deze films wordt LOB in beeld en tekst uitgelegd aan leerlingen, collega’s, ouders, bedrijven etc. 
Met trots presenteren we de eerste film: ‘Bedrijfsbezoeken Mariëndael leerjaar 3’. Deze film gaat over het bezoek aan Koninklijke Gazelle in Dieren. 

​​​​​​
 

 Inhoudseditor

 
​​

Nieuws

:

Help (nieuw venster)