Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Binnen-Buitendag

 • Dinsdag 16 februari stond voor de bovenbouw in het teken van de tweede Binnen-Buitendag dit schooljaar.
Deze dagen worden georganiseerd door een enthousiast stel docenten. Ze hebben als doel om leerlingen in aanraking te brengen met mensen, projecten en kennis waar ze op een reguliere schooldag niet mee in aanraking komen. Dat kan zowel door mensen en organisaties de school binnen te halen, of om met de leerlingen buiten de school te gaan kijken. 

Workshops 

Afgelopen Binnen-Buitendag zijn de meeste leerlingen binnen gebleven. We hadden dus allerlei verschillende mensen en groepen uitgenodigd in de school. De leerlingen konden kiezen welke workshops hun het leukst leek. De dag was zowel volgens leerlingen als volgens de docenten een daverend succes, simpelweg omdat het leuk en enthousiasmerend werkt als je leuke of interessante dingen ziet, hoort of kunt doen. Zo was er een valkenier op school. Hij had wel 10 verschillende soorten roofvogels mee naar school genomen. Hij kon er fantastisch over vertellen, leerlingen mochten de vogels vasthouden en als toegift gaf hij nog een show weg buiten.

Er was een theatergroep die leerlingen binnen een dag een theaterstuk leerden en lieten uitvoeren, onderwerp was seksuele diversiteit. Het COC kwam voorlichting geven. Er waren een Syrische en Eritrese​ vluchteling op bezoek die over hun barre reis vertelden, en uitlegden waarvoor ze gevlucht waren. Leerlingen stelden veel vragen (in het Engels!) en er ontstond een prachtig gesprek. Ook de IND kwam hun verhaal vertellen, net als een rechter die over zijn werk vertelde. De enige groep die naar buiten ging is naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen geweest, waar ze in een workshop onder andere gingen programmeren. Er was teveel om op te noemen, voor elk wat wils.


Voor de zomervakantie staat er nog een Binnen-Buitendag op het programma. Er wordt al druk gebrainstormd over die dag. Wellicht gaan we dan met z’n allen naar buiten! U zult er spoedig meer over horen. 


 


 
Nieuws

:

Help (nieuw venster)