Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Cultradagen 2016

 • Cultradagen 2016
 • De laatste week vóor de zomervakantie vonden weer de Cultradagen plaats. Twee dagen vol workshops drama, dans, grimeren, kleding, catering op Mariëndael Arnhem.

Noot webredactie: Dit artikel is in zijn geheel door leerlingen opgesteld.

Het is de laatste week van het schooljaar, deze week  worden er geen theorie lessen gegeven in plaats daarvan zijn de leerlingen (van de onderbouw) bezig met de voorstelling Bal Masqué . Docent Erwin  (regisseur van het toneelstuk) vertelde dat het doel van de cultradagen voornamelijk is "het met elkaar een voorstelling maken", waarbij plezier, creativiteit, improvisatie en muziek  maken op de voorgrond staan.  De cultradagen zijn er om met de hele onderbouw  één mooie (toneel-) productie te maken. De workshops worden gegeven door eigen docenten van de onderbouw, maar er zijn ook gastdocenten ingehuurd, b.v. van Introdans.

De voorstelling heet "Bal Masqué" en gaat over een  prins  die op zoek moet naar een geschikte huwelijkskandidaat. Hiervoor zijn er prinsessen uitgenodigd uit Egypte, Brazilië en Afrika. Er is dans, muziek en eten uit deze verschillende landen. Het stuk wordt aan elkaar gepraat door een hofnar. Er zijn ook diverse soorten muziek, onder andere muziek uit Afrika. Deze muziek wordt begeleid door soloartiesten en koortjes.

Bij de workshop decorbouw wordt door de leerlingen zelf het decor gebouwd. De docenten kunst assisteren hierbij. Aan het einde van de voorstelling is er een spannende ontknoping.

De leerlingen hadden in totaal maar anderhalve dag om het stuk in te studeren en te repeteren. Het is best veel om alles in zo'n korte tijd te leren. De leerlingen moesten dus hard doorwerken om alles op tijd af te hebben en hun tekst te kennen. Niet alleen de leerlingen moesten hard werken maar ook de docenten om de puntje op de "i" te zetten.

Natuurlijk is er ook een generale repetitie; dit is om alles nog een keer te oefenen voordat het publiek komt.

Er was dus veel werk aan de winkel.

We vonden het toneelstuk heel leuk. Er was een afwisseling tussen verhaal, muziek en dans. Er waren dansjes zoals de Salsa en de Oosterse dans. Ook zongen de zangers en zangeressen erg mooi en iedereen ging mooi mee met de dansjes en muziek. De kostuums en decor waren supermooi. Kleur, originaliteit en oog voor detail waren verzorgd. Een paar foutjes in het toneelstuk werden professioneel   opgelost. Na het toneelstuk werden er lekkere hapjes door de catering aangeboden. Het toneelstuk was top!

Via deze link kunnen de foto’s bekeken worden die gemaakt zijn door de fotowerkgroep.

Er is ook een krant gemaakt. Hier kun je hem bekijken.

En Cas heeft dit filmpje gemaakt over de cultradagen. 

 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)