Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Cultuurfestival bovenbouw 2016

 • Op 3 maart 2016 was het weer zover: het jaarlijkse Cultuurfestival! De schijnwerpers in de aula van Mariëndael stonden weer gericht op zeer talentvolle leerlingen uit de bovenbouw.
Zij verzorgden met veel passie en lef 13 prachtige optredens voor een zaal vol trotse ouders, familie, kennissen, vrienden en belangstellend personeel.

Cultureel hoogtepunt
Al jaren is dit festival één van de culturele hoogtepunten van het schooljaar!
Dit jaar was aan mij de eer om, samen met de sprankelende Kyra Nijland (VE5A), de avond te mogen presenteren.
Na weken van organiseren (met een enthousiast  team), schrijven en oefenen, stond de avond vol van muziek, dans, poëzie, cabaret, toneel en betoog.
Zo waren er prachtige eigen geschreven nummers over de liefde en het leven, waar menig professionele Singer Songwriter jaloers op zou zijn!
De zang werd afgewisseld met onder andere een indrukwekkende Braziliaanse vechtdans (Capoeira), een betoog, een toneelstuk met ‘verrassingseffect’, en prachtige emotionele gedichten.
Als laatste verzorgde Vocal group X-tra , bestaande uit zes dames, onder begeleiding van een zeer enthousiaste drummer, het slotakkoord.

Jury

De jury had er een hele kluif aan om uit al deze talenten twee winnaars te kiezen.
De eerste prijs voor Zang ging naar Anne van den Nieuwenhof uit ZW3, met een prachtig zelf geschreven nummer, waarbij ze zichzelf begeleidde op de piano.
De eerste prijs voor Voordracht werd gewonnen door Amrei Mühlendijck  uit VE5A, met een ontroerend, zelf geschreven gedicht over de vluchtelingen uit het Midden Oosten.
Daarnaast reikte de jury nog een aanmoedigingsprijs uit aan Julian Kuipers uit H5A, voor zijn hilarische act over ‘opa’! ​

Tijdens de pauze presenteerden leerlingen uit de AKA klas de drankjes en de overheerlijke, zeer professionele, zelfgemaakte hapjes.

De avond was een groot succes en ik maak een diepe buiging voor al onze talenten die de avond tot een waar feest hebben gemaakt.
Hopelijk tot volgend jaar!

Jolique Gerrits
Coördinator Cultuurfestival​
 
​​​

Nieuws

:

Help (nieuw venster)