Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Cultuurfestival opnieuw een feest

 • cultuurfestival en dans
 • Op 13 februari vond op onze school weer het jaarlijkse cultuurfestival van de bovenbouw plaats. Muziek, dans, poëzie, performance, het kwam allemaal langs onder de bewonderende blikken van het toegestroomde publiek en de kritische blikken van de jury.
Het was weer een zeer geslaagde avond. 

Om u een indruk te geven van deze feestelijke avond volgt hier een sfeerverslag van een van de juryleden:
“Telkens wanneer ik door de foto’s kijk, raak ik ontroerd door het enthousiasme van onze leerlingen tijdens het cultuurfestival. Er klinkt accordeonmuziek.
De opkomst: (aantal) zenuwachtige  koppies, onder luid applaus verwelkomd door het publiek, komen binnen.
Het Trefpunt zit vol. Ouders, grootouders, verzorgers, broertjes, zusjes, collega’s en andere belangstellenden. Ze zijn er allemaal.
De leerlingen zitten netjes naast elkaar op een stoel tegenover de 4-hoofdige jury.
Tom van Duuren en Elsa uit de Schakelklas  leiden de avond. De leerlingen worden toegesproken en veranderen langzaam van de verlegen leerling naar de zelfverzekerde artiest: borst vooruit, kin omhoog en daar staan ze dan. Allemaal op hun eigen manier met hun eigen lied, dans, muziek of verhaal. Een uur lang stralende mensen op het podium.
Dan de ontlading. Het zit er op. De jury beraadt zich over wie de winnaar van deze avond is. Het publiek en de deelnemers genieten van heerlijke hapjes en drankjes verzorgd door de catering van school. Er worden ervaringen uitgewisseld en vooral complimenten gegeven. De uitslag van de jury volgt. Rinaldo won de prijs voor poëzie, Sophie voor muziek, terwijl de aanmoedigingsprijs naar Sofia ging.
De avond wordt afgesloten.
Wat rest zijn foto’s en verhalen. Maar vooral: leerlingen die zichtbaar gegroeid zijn. Ze lopen fier rechtop. Borst vooruit en kin omhoog. Hier sta ik!
Tot volgend jaar.”
Wilt u meegenieten: er is een klein foto-album beschikbaar onder de rubriek 'Foto's' van deze site. Kijk en geniet!

Nieuws

:

Help (nieuw venster)