Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Het leven is meer dan voedsel alleen

 • leerlingen bij voedselbank
 • Voedselbank Arnhem is dagelijks druk met het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen in de omgeving van Arnhem, de rest van Gelderland en oostelijk Utrecht. Daar kunnen ze wel een beetje hulp bij gebruiken.
Leerlingen van schakelklas 4 van Mariëndael hebben tien weken lang elke dinsdag geholpen bij Voedselbank Arnhem. De voedselbank is zo druk met de distributie van voedsel, dat ze geen tijd hebben om non-food uit te delen. Ze krijgen dat echter wel af en toe aangeboden, dus is het zonde om daar niks mee te doen. HET LEVEN IS TENSLOTTE MEER DAN VOEDSEL ALLEEN. De leerlingen hebben pakketjes samengesteld met verzorgingsproducten, zoals tandpasta, shampoo, pleisters, geurtjes, scheerspullen, deodorant en noem maar op. Juist in deze periode zijn deze producten welkom, al was het alleen maar omdat ouders nu wat meer geld overhouden voor voedsel. 
Het werk was niet alleen nuttig voor Voedselbank Arnhem,  de ontvangers van de pakketjes, maar ook voor de leerlingen. Tijdens deze stage hebben ze heel veel geleerd, o.a. samenwerken, communiceren, werken op tempo, gestructureerd werken, vragen stellen aan onbekenden, zelfstandig werken en netjes werken. De leerlingen moesten zelfstandig met het openbaar vervoer naar de voedselbank reizen. Sommigen hadden dat nog niet eerder gedaan, dus hebben ze daar in het begin hulp bij gekregen. De leerlingen hadden vooraf persoonlijke leerdoelen opgesteld, zodat het voor iedereen een  leerzame periode was.
Er is hard gewerkt! In totaal hebben de leerlingen maar liefst 2300 pakketjes ingepakt, waarvan er al 2145 zijn uitgegeven.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)