Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Enthousiaste leerlingen Mariëndael gaan vol voor de wijk

 • Afgelopen week hielpen vijftien leerlingen van Mariëndael Arnhem in het kader van hun maatschappelijke stage bij het opknappen van park Kinderkamp (Presikhaaf Arnhem). De leerlingen zitten in het vierde jaar van het vmbo theoretische leerweg.

In samenwerking met leerbedrijf Diagonaal hebben zij onder andere het speelbos opgeknapt, een moestuin aangelegd, etiketten ontworpen voor honingpotjes en de vijver van zwerfvuil ontdaan. Daarnaast hebben zij in het kader van ‘goede buur’ geholpen bij het onderhoud van tuinen van buurtbewoners en de tuin van zorginstelling De Weldam. De week heeft indruk op de leerlingen gemaakt. ‘Het is toch eigenlijk wel heel mooi om iets voor een ander te kunnen doen’ en ‘het geeft voldoening’ waren de reacties van de leerlingen.
 
De eindopdracht van de week was het documenteren van de week met behulp van foto- en filmmateriaal en het bijhouden van een logboek.
Op vrijdagochtend hebben de leerlingen hun bevindingen van deze week gepresenteerd aan klasgenoten, gemeenteraadsleden, journalisten, medewerkers van Diagonaal en collega’s van Mariëndael. Leerlingen waren stuk voor stuk enthousiast. Twee leerlingen waren live te horen op de radio bij Omroep Gelderland. Via bijgevoegde links kunt u het artikel van omroep Gelderland lezen  en het interview met de trajectbegeleider en de leerlingen beluisteren via de soundcloud. 
Het was een geslaagde week, waarin de leerlingen kennis maakten met het buurtcentrum en met vrijwilligerswerk. De maatschappelijke stage is bedoeld om leerlingen iets te laten doen voor een ander. Met het participatieproject bij park Kinderkamp hebben de leerlingen gezien hoe zij een bijdrage kunnen leveren samen met het wijkteam aan de schoolomgeving. Daarnaast leren ze in een veilige omgeving hoe zij zich kunnen inzetten in hun eigen woonomgeving.
Bovendien maakten mensen in de wijk kennis met leerlingen uit het voorgezet speciaal onderwijs.
Leuk, zo vindt de buurt!
Wilt u een indruk krijgen van de werkzaamheden dan kunt u hier klikken om naar het fotoalbum te gaan.

Links: bericht omroep Gelderland

          soundcloud omroep Gelderland 

 


Nieuws

:

Help (nieuw venster)