Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leerlingen Mariëndael naar congres Onderwijsinspectie

 • Woensdag 15 april was in Ede een congres van de Onderwijsinspectie. Het rapport “De staat van het onderwijs” werd aangeboden aan de minister van Onderwijs Jet Bussemaker en de staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker.

​Onze school was met een aantal leerlingen op het congres vertegenwoordigd. Hieronder doen zij kort verslag.

 

In verschillende discussierondes werd informatie uitgewisseld tussen directeuren, beleidsmakers, docenten en andere betrokkenen bij het onderwijs. Ik denk dat wij als Mariëndaelers een punt hebben kunnen maken dat het speciaal onderwijs een belangrijke functie heeft in onderwijsland, want het viel ons op dat mensen erg weinig van SO en VSO wisten. 
Ik vond het een erg leuke dag en het was zeker leerzaam! En ik hoop (en denk) dat we een goede indruk van onze school hebben achtergelaten.
Wat ons allemaal opviel is, is dat het speciaal onderwijs best wel vooruitstrevend is in de wereld van het onderwijs. Een van de conclusies van het congres was dat leraren meer contact moeten maken met de leerlingen om zo het onderwijs te kunnen verbeteren. Hier bij ons op school zijn de leraren bijvoorbeeld al erg gericht op persoonlijke begeleiding en wordt het lesprogramma op de leerling aangepast. Ook heb je als leerling al veel contact met de leraar omdat de klassen redelijk klein zijn.
Ik vond het zeker een leuke ervaring om een keer meegemaakt te hebben. En ik was verbaasd over het feit, dat de visie over het onderwijs van  de toekomst, eigenlijk overeenkomt met hoe het nu in het speciaal onderwijs (op onze school) al is.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)