Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leerlingen aan de slag bij gemeente- en zorgmarathon

 • gemeente_en zorgmarathon
 • Tijdens de Gemeente- en Zorgmarathon op 25 en 26 september 2014 werken leerlingen van Mariëndael Arnhem en het Vierbeek College mee in de facilitaire ondersteuning van de organisatie.

De Zorgmarathon is een groots evenement voor teams van medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn, waarbij vitaliteit en plezier voorop staan.
Het motto is: ‘samen de zorg in beweging brengen’.
De marathon vindt plaats op 26 september op Papendal en wordt georganiseerd door de Stichting Sportlight in samenwerking met Siza.
De Zorgmarathon wordt op 25 september voorafgegaan door de Gemeentemarathon. Aan beide marathons doen teams mee vanuit zorgorganisaties en gemeentes, die in estafettevorm de marathon lopen.

Dit jaar biedt de organisatie van dit evenement arbeidsplaatsen aan jongeren met een (arbeids-) beperking. Een mooie mogelijkheid voor een groep leerlingen van onze scholen. Zij kunnen tijdens de marathon hun talenten inzetten en tonen aan de deelnemers en bezoekers. De leerlingen zullen als gastvrouw, parkeerbegeleider, parcoursbegeleider en facilitair ondersteuner aan de slag gaan.
 
Onze leerlingen krijgen goede begeleiding en ondersteuning. Studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening van de Haagse Hogeschool voeren de taken samen met de leerlingen uit.
En natuurlijk zijn er ook medewerkers van onze scholen aanwezig die dag.
 
De opbrengst van de marathons gaat voor 50% naar het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Met de opbrengst van de marathons kan het Fonds Verstandelijk Gehandicapten mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen bij het ontwikkelen van hun talenten.
 
Al met al een prachtige kans voor onze leerlingen om werkervaring op te doen en zich maatschappelijk in te zetten voor een goed doel!
 
Wilt u foto's zien van deze manifestatie klik dan hier. Klik vervolgens op de eerste afbeelding om de fotovoorstelling te starten.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)