Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Leerlingen helpen mee op groot 2 daags evenement op Papendal

 • Op 21 en 22 september 2017 hebben zo'n 35 leerlingen van Mariëndael en het Prisma uit Arnhem geholpen bij de Ambtenaren- en Zorgmarathon op Papendal in Arnhem.

Samenwerking.


Leerlingen van Mariëndael en het Prisma werkten tijdens beide jaarlijks terugkerende evenementen als gastheer of gastvrouw, parkeerbegeleider, parcoursbegeleider of facilitair ondersteuner. Daarnaast werkte een aantal leerlingen in de catering.  
"Deze ervaring is waardevol voor hun loopbaansturing en hun zelfbeeld", aldus trajectbegeleider Niels Detmar. De leerlingen werden, net als vorig jaar, begeleid en ondersteund door studenten van Rijn IJssel CIOS uit Arnhem. 
De leerlingen voelden zich veilig bij de studenten en kregen van hen een steuntje in de rug bij het verleggen van hun grenzen. Voor de studenten was het waardevol om ervaring op te doen met jongeren uit het voortgezet speciaal onderwijs. Een mooi voorbeeld van samen leren buiten school!

Voor de leerlingen van Mariëndael uit vmbo D&P (diensten & producten) was het  een eerste kennismaking met een echt event,  een waardevolle praktijkervaring en aanvulling op de module Organiseren van een evenement, een van de profielvakken van D&P.
Ze konden ervaren wat er allemaal bij het organiseren van een groot event komt kijken en wat het betekent om een hele dag hieraan mee te werken.
Leerlingen kregen veel verantwoordelijkheden en waren van belang voor het slagen van het evenement.

“Trots, wij zijn heel erg trots op de leerlingen” vervolgt Niels Detmar. “In de eerste week van dit schooljaar heb ik ze meteen al ‘lastiggevallen’ met de aankondiging van dit evenement. De meeste leerlingen zagen deelname niet meteen zitten, deels doordat zij nog even moesten wennen aan de nieuwe klas, maar ook door angst voor het onbekende van het evenement.” 

Verschil met een reguliere stage


Een stage op een evenement is heel anders dan een reguliere stage. Er heerst een andere dynamiek en niet alles is even gestructureerd. Het inzetten van leerlingen op een dergelijk evenement vraagt meer organisatie, maar geeft ook meer resultaat. Het leermoment is kort. Leerlingen pakken dingen sneller op, zetten hun flexibiliteit in en voelen zich verantwoordelijker. 
Ze ervaren waar hun kwaliteiten liggen en wat voor hen belangrijk is in een werkomgeving. Ze doen werkervaring en sociale vaardigheden op, maar ontwikkelen ook beroepsvaardigheden. Deze vaardigheden nemen ze mee in hun verdere loopbaan.

​Meer dan 700 ambtenaren en bestuurders, 2000 zorgaanbieders en andere partners uit de sector Zorg & Welzijn liepen samen een uitdagend en soms best pittig parcours voor het Fonds verstandelijk gehandicapten. Beide evenementen werden georganiseerd door Stichting Sportlight. Het was een dag vol plezier, sportiviteit en teambuilding.

​​​​​Klik hier​ voor de foto's.


​​​​

Nieuws

:

Help (nieuw venster)