Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

3 februari: Voorlichting over de overstap naar MBO

 • voorlichting MBO
 • Een aantal leerlingen maakt komend jaar de overstap naar het MBO. Er gaat dan veel veranderen. Die overstap naar het MBO is voor de meeste leerlingen helemaal niet zo vanzelfsprekend en vaak best wel spannend.
Om de overstap goed te laten verlopen informeert Mariëndael leerlingen en hun ouders over wat ze kunnen verwachten en wat het inhoudt om te gaan studeren.
De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
Naar welk ROC kan ik gaan? Wat kan ik daar verwachten? Is daar ook zorg en ondersteuning aanwezig? Hoe is dat dan geregeld? Met wie krijg ik te maken? En nog veel meer vragen zullen naar voren komen.
Mw. Linda van Silfhout (RijnIJssel Arnhem), mw. Nicole Wijkamp (RijnIJssel Arnhem), mw. Johanna Rougoor (A12 Ede) en Nancy Jeandor en Geke Kramer (decanen Mariëndael) zullen leerlingen en ouders informeren over wat het betekent om straks naar het ROC te gaan. Daarnaast is Capito Wonen (wonen met autisme) ook aanwezig om informatie te geven over studeren en wonen.
Doel van de presentatie is de ervaringen van ouders en docenten die betrokken zijn bij het Middelbaar Onderwijs te delen.
Er zijn ook studenten aanwezig die vanuit hun eigen ervaring spreken.
De avond is bedoeld voor alle leerlingen die van plan zijn om een MBO opleiding te gaan volgen en vindt plaats op:
dinsdagavond 3 februari 2015 om 19.00 uur op onze locatie aan de Heijenoordseweg 9 te Arnhem.  Inloop vanaf 18.30 uur.
Ouders worden schriftelijk geïnformeerd.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)