Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

leerlingen Mariëndael helpen mee met de gemeente- en zorgmarathon

 • Leerlingen van Mariëndael helpen samen met studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem tijdens de Gemeente- en Zorgmarathon van 24 en 25 september 2015 op sportcentrum Papendal.
Leerlingen van Mariëndael zetten tijdens het evenement hun talenten en beroepsvaardigheden in. Zo ervaren zij waar hun kwaliteiten liggen, wat zij graag en minder graag doen en wat voor hen belangrijk is in een werkomgeving. Zij doen dit onder begeleiding van de studenten van CIOS Arnhem. Deze ervaring is waardevol voor hun loopbaansturing en hun zelfbeeld.
De samenwerking is tot stand gekomen vanuit het stimuleringsprogramma WerkErvaring 2015 en is bestemd voor projecten waarbij een doelgroeporganisatie, samen met een reguliere werkgever werkervaring realiseert voor o.a. leerlingen uit het speciaal onderwijs. Het duo voert samen de betreffende werkzaamheden uit. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten wil zo op een laagdrempelige manier een werkervaring realiseren voor deze groep mensen.
Mariëndael, CIOS Arnhem en Stichting Sportlight hebben diverse werkzaamheden en functies gecreëerd zoals facilitair medewerker, parkeer- en parcoursbegeleider en ondersteuner van de organisatie. Bovendien wordt de catering voor de werknemers geregeld door leerlingen van Mariëndael.
De leerlingen zijn enthousiast dat ze aan zo’n groot sportevenement kunnen meewerken en zo ervaring op kunnen doen.
De Gemeente- en Zorgmarathon is een groots evenement voor teams van medewerkers vanuit de gemeenten en de zorgsector, waarbij vitaliteit en plezier voorop staan.
Dit jaar is er gekozen om samen te lopen voor één goed doel: “Fonds Verstandelijk Gehandicapten!”.
 


Nieuws

:

Help (nieuw venster)