Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Rol personeel

  • Een docent heeft verschillende rollen; hij is vakdocent, coach, mentor (of zorgdrager), teamspeler en algemeen docent.

Het is voor de leerling duidelijk dat de docent op Mariëndael  verschillende rollen heeft: persoonlijke coach, vakdocent, algemeen docent en mentor/zorggever. De leerling weet bij welke vragen hij een beroep kan doen op de  persoonlijke coach, de vakdocent, de algemeen docent en de docent als mentor/zorgdrager (die allen hun positieve verwachtingen uitspreken over de prestaties van de leerling). De leerling ondervindt (ook) begeleiding en steun van alle docenten in hun rol van 'algemeen docent'  bij het leren-leren en de docent/assistent fungeert als een rolmodel voor de leerling.
 
Een klassenassistent op Mariëndael heeft verschillende rollen; 
hij/zij is ondersteuner, zorgverlener, teamspeler en algemeen klassenassistent en een enkeling is daarnaast ook leerlingcoach.
 
Het is voor de leerling duidelijk dat een klassenassistent op Mariëndael verschillende rollen heeft: ondersteuner, zorgverlener,  algemeen klassenassistent en leerlingcoach.  De leerling weet bij welke vragen hij een beroep kan doen op de klassenassistent. De leerling ondervindt (ook) begeleiding en steun van alle klassenassistenten  in hun rol van ´algemeen klassenassistent´  bij het leren-leren. Daarnaast fungeert elke klassenassistent  als een rolmodel voor de leerling.
​​​​​​

Gepersonaliseerd leren

:

Help (nieuw venster)