Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Mariëndael
  Middachtensingel 12
  6825 HN Arnhem
  T 026 - 352 66 00
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Kurzweil

1.       Kurzweil wordt geleverd op een DVD of op een USB-stick. Beide varianten hebben voor- en nadelen. De DVD kan op 2 verschillende pc’s/laptops worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld een installatie op de thuiscomputer en een installatie op de laptop.  Eenmaal geïnstalleerd kan er niet veel meer mis gaan. Kurzweil op USB-stick is kwetsbaarder, de stick kan immers stuk gaan of kwijtraken. Maar de versie op USB is wel veel flexibeler. Je kan de USB-stick in elke willekeurige (Windows) PC doen. Dus, altijd en overal kan je gebruik maken van Kurzweil.
Eenmaal aangeschaft (een leerstation kost rond de € 450,-) zullen er geen bijkomende kosten meer zijn. De kosten zijn dus eenmalig. Je koopt een licentie voor het product en dus niet voor een jaar.
Updates (kleine verbeteringen) zijn gratis. Upgrades (een nieuwere versie) kunnen worden aangeschaft middels bijbetaling.
2.       Kurzweil kan op vele soorten en merken laptops draaien. Het moet wel een laptop zijn waarop Windows staat.
De Kurzweil software kan wel op een Apple computer draaien, maar dan zal de gebruiker eerst aanpassingen aan de Apple computer moeten verrichten.
Op dit moment is Kurzweil 3000 versie 12 de meest gangbare versie. Deze versie draait het beste op een Windows 7 of Windows 8 PC / laptop.
Over het algemeen wordt een kleine laptop niet aangeraden. Hoe kleiner de laptop, hoe kleiner het beeldscherm. Het is voor de gebruiker moeilijker om overzicht te houden. Kurzweil laat heel wat knoppen en balken zien. Bij een kleine laptop blijft er dan weinig ruimte over om het boek / de bladzijde te tonen. Er moet dan veel gescrold en geschoven worden.
Een laptop met een beeldscherm van 15,6 inch is  een mooie maat. Kortom, het beeldscherm moet niet te klein, maar ook niet te groot zijn. Hoe groter de laptop, hoe zwaarder en moeilijker te vervoeren.
3.       Leerlingen die geen laptop hebben, kunnen op school gebruik maken van een klassencomputer. Op school zal de leerling bij de vakken waar het nodig is met Kurzweil kunnen werken. Vrijwel alle schoolboeken zijn gescand / digitaal. De leerling kan echter geen gebruik maken van Kurzweil in de thuissituatie (huiswerk).
Het is mogelijk om Kurzweil van school te lenen. Ouders betalen dan borg en school installeert Kurzweil. Bij teruggave van de Kurzweillicentie wordt ook de borg teruggegeven.
In het bovenstaande geval is het wel nodig dat de leerling in het bezit is van een laptop, want daarop zal immers de software door ons geïnstalleerd moeten worden.
 
Ouders kunnen via dhr. H. Meijer altijd vragen stellen over:
·         de aanschaf van Kurzweil
·         de aanschaf van een laptop
·         het lenen van Kurzweil
Tevens is veel informatie te vinden op de site van Lexima​. (Lexima is de leverancier van o.a. Kurzweil)
 

praktisch

:

Help (nieuw venster)