Diploma-uitreiking

Op dinsdag 30 juni jl. namen 53 leerlingen van Mariëndael hun diploma of certificaten in ontvangst. De avond moest op een totaal andere manier dan anders worden vorm gegeven. Met veel mensen bij elkaar komen mocht niet, vanwege de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus. Daarom deden we het als volgt: elke leerling kwam op een afgesproken tijd met zijn/haar genodigden naar school. Ze werden daar eerst vanaf een scherm toegesproken en gefeliciteerd door een aantal bekende Nederlanders, zoals burgemeester Marcouch, Koen Weijland, Edward Sturing, Najib Amhali, Humberto Tan en premier Rutte vanaf een terras op Het Plein in Den Haag.
Daarna liepen ze een versierde route naar het lokaal waar ze werden toegesproken door hun mentor. Dit was een intiem en soms indrukwekkend moment. Vervolgens tekenden ze hun diploma en was er nog even tijd voor een kort praatje of het uitwisselen van cadeaus. Tot slot werden ze bij de uitgang uitgezwaaid door personeelsleden, die de afgelopen jaren bij hen betrokken waren.
Voor wat er op dit moment mogelijk was, was dit een volwaardig alternatief. Wanneer het weer tot de mogelijkheden behoort, worden de schoolverlaters op een later moment op school uitgenodigd voor een barbecue en alsnog een afscheidsfeest.